Melissa o Isabella

3 kommentarer

Lilla fröken Isabella har ett fruktansvärt humör när hon inte får som hon vill, vilket händer allt mer ofta nu då hon tror att hon ska ha sin vilja igenom precis alltid!
Hon har börjat med en ny grej, ser så otroligt gulligt ut, haha! Hon rynkar ögonbrynen så hon ser jätte arg ut!
Sen har hon ju tusen olika grimaser:)

Det är väldigt kul att se för dom är så otroligt olika, många tror att enäggstvillingar ska vara lika i allt, ja även till utseende tror många att dom måste vara på pricken lika, så är inte fallet. Det kommer ju fram mer ju äldre dom blir.
Från det att dom föddes har dom turats om med olika grejer. Precis som dom har bytt personlighet lite då o då.
När dom var mindre så var alltid Isabella den som var mest framåt, inte ett dugg blyg o kunde charma vem som helst. Nu är det Melissa som är mest framåt och pratar någon med henne så börjar hon oftast skratta och prata tillbaka. Medans Isabella tittar väldigt skeptiskt och rör inte en min.
För övrigt så pratar Melissa mer än Isabella. Hon är nog en liten funderare. Tar efter Melissa en hel del, även tvärtom att Melissa tar efter Isabella.
M är även lilla olycksfågeln, hon har alltid blåmärke! Slår sig precis alltid. Hon är inte ett dugg försiktig och ska hon göra någon så är det till vilket pris som. Slutar oftast med att hon slår sig. Isabella är med en liten vilding, dock lugnare när det gäller att slå sig.

Det kommer fler och fler ord nu. Melissas favoritord just nu är bebis. Det låter så gulligt, för det mesta uttalar hon även "s", ibland säger hon bara baby eller bebi.
Det är inte klokt vad så små barn faktiskt förstår. Säger man till Melissa att hämta dockan och lägga i vagnen så går hon in på rummet och hämtar dockan, säger "docka" och lägger i vagnen.
Även att dom hämtar det man ber dom om. Melissas skor så hämtar dom rosa skor, Isabellas skor så hämtar dom svarta skor. Jacka, mössa, mammas telefon osv.
Kan än så länge bara ta på sig mössan själva, vet dock vart allt annat ska va. Men blir lite fel när det ska på. Klä av sig är däremot inga problem.

Melissa tycker inte om blöjan och drar och sliter i den.
Säger man till henne att gå till toan så går hon in på toa och pekar på toaletten och säger "piss piss". Fast mer "pss pss". Hon kissar dock inte på toan än, bara på pottan.

Sen är det de här med napp, jag tycker det är så fruktansvärt fult med napp, okej för bebisar men sen ser det bara konstigt ut. Jag tycker t.o.m att det ser konstigt ut nu och M o I är ju bara 15 mån.
Dom använder absolut inte napp hela tiden, mest när dom är ledsna eller ska sova.
Men Isabella är mer napptokig än Melissa och jag fasar för när napparna ska bort.
Ser I en napp på golvet så tar hon den direkt!
När tycker ni det är lämpligt att sluta med napp, och ni som har slutat med napp, hur gjorde ni?
Jag tycker inte längre än till två, men svårt att säga när ungarna fortf har napp ju. Kommer nog bli väldigt svårt det där. Kanske ge till tomten nästa år?
Som sagt Väldigt svårt! Tips tack!

Nu bloggar jag från mobilen så inte möjlighet att skriva under bilderna vem som är vem.. Grimasbilderna är Isabella, och andra är Melissa.

 
1 sara mamma till Viggo<3:

skriven

Säkerligen lättare sagt än gjort det där med napp när det väl kommer till saken, men jag håller med dig att det ser hemskt ut när barn går med napp i munnen ständigt, framförallt så förstör det tänderna fruktansvärt! Vi har alltid varit hårda med att endast ha napp då det är läggdags så han hämtar själv nappen när han ska sova och lägger sen tillbaka den när han kommer upp igen. Oftast inga problem (för han vet ju inget annat) men visst, hittar han också en napp så e han snabb med att ta den;) Det kan ju va så olika, men ja 2 år tycker jag nog är en lagom ålder att sluta, det är ju inget "behov" då längre. Själv hade jag napp till jag var 4 år så vi får väl se hur det slutar här;)

2 Trees gravid i london:

skriven

hittade precsi till din blogg! guud vilka söta små du har :) dom ser ut att vara söta tillsammans, är dom lika rar mot varandra som det ser ut haha? ;)

3 jeanette-Längtar till USA resan!:

skriven

dom är enäggstvillingar va?? :)

sjukt lika! :)